Adaugă Răspuns 
 
Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Achizitia canarilor waterslager
01-23-2013, 02:24 PM
Răspuns: #1
Achizitia canarilor waterslager
Eu vad "Achizitia' din doua unghiuri distincte , fiecare dintre ele avand propria-i particularitate si anume :
a). achizitia pasarilor in cazul unui incepator - doritor de infiintarea unei crescatorii
b). achizitia pasarilor de catre un crescator consacrat - aflat in in faza de "improspatare a sangelui" , sau de redirectionare (din motive diferite) a propriei linii

Le voi dezvolta , sumar , pe rand :

a. Achizitia pasarilor in cazul unui incepator
Dupa insusirea tuturor caracteristicilor specifice rasei (hrana , habitat, etc.) , este de dorit ca viitorul crescator , sa participe , fie ca si spectator , intr-un concurs de gen , sau sedinta de analiza a cantecului , pentru a-si forma o imagine de ansamblu a cerintelor de interpretare standardizata a cantecului nativ . De asemenea , este recomandat ca atentia lui distributiva de pana acum , sa se focalizeze pe un singur crescator consacrat , de acum inainte , si sa aibe in vedere ,in mod deosebit , palmaresul acestuia . Este de preferat , ca acea crescatorie , sa aibe vechime in timp si rezultate peste medie , in concursurile de gen .
Crescatoria trebuie sa fie populata cu un nr. relativ mare de exemplare si spunand asta , imi aduc aminte de monumentala lucrare "Originea Speciilor" , a reputatului biolog Darwin , in care , autorul , in baza studiilor sale , elabora teoria evolutionista , in care nuanta usurinta observarii perpetuarii anumitor caractere intr-o populatie mai mare , din cadrul unei specii . In cazul unui astfel de crescator “numarul mare de exemplare” este rezultatul tatonarii , de catre acesta , a mai multor linii consangvine in interiorul lor si nu in intelesul “folcloristic” al unei anumite categorii de “crescatori” care sunt convinsi ca titulatura de CRESCATOR , este data de numarul (cat mai mare) de exemplare detinute .
Revin ; un astfel de crescator va pune intotdeauna , la dispozitia doritorului , registrul sau de evidenta . El va vorbi mult si cu pasiune despre pasarile sale , nerefuzand sa raspunda la anumite intrebari de detaliu . Isi va da concursul in orice imprejurare , in a da relatii cu privire la liniile sale de lucru , va face haz de necaz , aducandu-si aminte de unele inconveniente .
Noul crescator isi va insusi cateva tehnici de hranire avand la baza retetele proprii ale crescatoriei ; de asemenea , avand in fata registrul de evidenta , isi va alege cateva exemplare din multimea disponibila instrainarii .
Pentru cine stie sa-l interpreteze , registrul de evidenta , pe langa celelalte elemente (ca si fisa de arbitraj) , reprezinta cartea de vizita a crescatoriei . El contine notari si adnotari ce vizeaza aspecte evolutive sau involutive din viata crescatoriei . Noul crescator va fi atent la anumite aspecte din aceasta , ca fertilitatea , prolificitatea , sau moartea embrionara sau juvenila .
Dupa ce-si va stabili exemplarele dorite , la masculi va consulta si fisele de arbitraj . Acestea vor trebui sa contina un punctaj cat mai aproape sau egal de punctajul maximum . Fisele de arbitraj emise de o proprie evaluare , nu au relevanta .
La femele , aceste calitati , vor fi cautate in fratele de cuib ; in lipsa acestuia , in unul dintre ascendentii cei mai apropiati .
La achizitionarea mai multor perechi , se va urmari ca masculul si femela dintr-o pereche , sa fie frati de cuib .
In concluzie , trebuie sa achizitionam exemplarele care au calitatile si caracterele cat mai aproape de standardul rasei , aceasta fiind un etalon de ghidare .

b. Achizitia pasarilor de catre un crescator consacrat
Daca pana acum am vorbit despre o latura ipotetica de abordare a achizitiei de catre un incepator , acum suntem , deja , in centrul unui nivel superior , care are o particularitate diametral opusa .
Daca in primul caz , incepatorul continua , practic , o lucrare bine pusa la punct , poate de zeci de ani , rezultatele sale viitoare depinzand numai de cunostintele si priceperea sa , acum avem de-a face cu un crescator consacrat , cu vechi state in cultivarea si perfectionarea caracterelor pozitive ale rasei .
In momentul in care , crescatorul , constata ca rezultatele crescatoriei sale , scad in prolificitate , scad in vigurozitate , acestea avand repercusiuni majore si in rezultatele concursurilor , poate lua decizia de "improspatare a sangelui" . El se va indrepta , intotdeauna , catre un coleg de breasla , care cultiva o linie asemanatoare cu cea proprie . Astfel , va achizitiona cateva exemplare de sexe diferite cu care va tatona propria linie . Acesta are avantajul experientei sale , are avantajul de a cunoaste variante alternative de rezolvare a diferite situatii nou create , iar si cu un dram de noroc , in scurt timp poate reveni pe podiumul care-i este atat de familiar ...

http://anefi.sunphoto.ro/
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
01-11-2014, 03:44 PM
Răspuns: #2
RE: Achizitia canarilor waterslager
Sint interesat sa cumpar o pereche de canari malinois,de unde pot cumpara,ceva bun,sint din bucuresti
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
01-11-2014, 05:07 PM
Răspuns: #3
RE: Achizitia canarilor waterslager
suna-ma 0735335202
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
01-11-2014, 09:20 PM
Răspuns: #4
RE: Achizitia canarilor waterslager
salut interesat sa iau o fetita de malinois are inel original,de unde se ridica un pret
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
01-12-2014, 05:09 PM
Răspuns: #5
RE: Achizitia canarilor waterslager
(01-11-2014 09:20 PM)traian A scris:  salut interesat sa iau o fetita de malinois are inel original,de unde se ridica un pret

Canarita din 2010 EF inel original Italia,100 ron
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
01-22-2014, 10:02 AM
Răspuns: #6
Exclamation RE: Achizitia canarilor waterslager
VA ROG RESPECTATI REGULAMENTUL SI POSTATI SUBIECTELE UNDE SUNT TEMELE SPECIFICE!
VANZARE-CUMPARARE CANARI,ARE RUBRICA SPECIFICA![b]
[/b]

http://Halciu.sunphoto.ro

halciu68@gmail.com
Găsește toate mesajele acestui utilizator
Citează acest mesaj într-un răspuns
Adaugă Răspuns 


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)