CANARUL WATERSLAGER

CANARUL WATERSLAGER

Canarul Malinois-Waterslager face parte din categoria  canarilor de cantec,alaturi de canarul timbrado si harz. Acestea sunt cele 3 rase omologate de CONFEDERATIA ORNITOLOGICA MONDIALA.

Dupa cercetarea unor specialisti al caror interes il reprezinta ornitologia,s-a ajuns la unele concluzii privind modul in care canta Malinoisul.

Frumoasele lui vocalize sunt redate datorita structurii unice,ce are in componenta Syrinx-ul. Acesta este echivalentul corzilor noastre vocale.Spre deosebire de corzile noastre vocale(glasul),care sunt situate in partea de sus a traheei,syrinxul malinoisului este situat mai jos si are 2 surse de sunet.

Muschii lor sunt controlati separat,iar sunetele vin controlate in partea stanga si dreapta a Syrinxului.

V-ati intrebat vreodata cum reuseste Canarul Waterslager sa scoata 2 sunete in acelasi timp?

El este cercetat de catre specialisti din mai multe motive; Unul dintre motive este faptul ca acesta produce peste 90% din repertoriul sau cu Syrinxul pe partea stanga iar 10% pe parte dreapta.

Canarii obisnuiti comuni canta aproximativ 50%stanga,50%dreapta.

Canarul Waterslager genereaza cele mai multe silabe in syrinx stang,pri inchiderea partii drepte;de indata ce silaba este finalizata,partea dreapta se deschide pentru a oferi o rezistenta scazuta pentru inspiratia de aer,in timpul mini-respiratiei. Pierderile de aer sunt minime,iar partea stanga este pregatita tot timpul sa reia cantecul.

Cand vorbim de canarul malinois,bineinteles ca facem o referire si la privighetoare. Mai presus de toate CADERILE DE APA originale,ce apartin privighetoarei,le respectam si constituie turele cele mai importante,dand o valoare foarte mare. Aceste ture  formeaza BAZA FUNDAMENTALA A CANTECULUI.

Pentru Malinois aceste ture reprezinta o garantie a valorii sale.

 

 

Clubul Roman al Crescatorilor de canari Malinois-Waterslager


Clubul Roman al Crescatorilor de Canari Malinois-Waterslager © 2018

xenno